You are here: Home > Genel > Milano-Mayorka-İbiza Gezi Yazısı 2

Milano-Mayorka-İbiza Gezi Yazısı 2

4. gün sabahında, Palma limanından daha önce directferry.com’dan aldığımız biletle İbiza’ya geçtik. Yaklaşık 3 saat sürdü. Ama yolda kapkara bulutları görünce neşemiz kaçtı. Sonuçta deniz tatili yapmaya gelmiştik. Feribottan indik ve şehir merkezine doğru yürüyerek taksi aradık. ilk andan itibaren İbiza’ya daha bir içimiz ısındı. Mayorka’ya göre daha küçük daha sevimli geldi. Kaldığımız otel Torre del Mar merkeze taksiyle 5 dk uzaklıktaki Playa’n de Bossa bölgesinde. Deniz kenarında ama plaj oldukça kötü, otelin içi yeni tadilat görmüş, odalar temiz ve yeni. Havanın kötü olması nedeniyle şehir merkezini dolaşalım dedik. Mağazalara bakıyoruz ama çoğu öğlen tatilinde kapalı. İbiza’nın markası kiraz amblemli Pacha’yı görüyoruz heryerde. Giyim mağazası, gece klübü, restoranları mevcut adada. Öğle yemeği için sahilde bir İtalyan restoranında pizza yedik ve havanın güneş açmasından cesaret alarak denize gitmeye karar verdik. Otelden fikir aldık ve benimde daha önce yaptığım araştırmalara dayanarak istikamet Ses Salinas. Burasıda taksiyle otelden yaklaşık 15 dk. arkası orman önü deniz,kumuz güzel oldukça temiz bir deniz.

 

 

Akşam yemeğimiz için istikamet Hard Rock Cafe. Daha 2 gün önce açıldıklarını söylediler. Yurt dışı tatillerimde et yemem güvenmediğim için. Bu yüzden salata yedim ama Mallorca’da yediğim salatayı tercih ederim burdakine. Şehir merkezinde gece pek hareket göremedik. Sokakalarda dolaşıp otelimize geri döndük.

İbiza’daki son gün ve istikamet Formentera adası. Otelin yanında ufak limandan feribot kalkıyor. Kişi başı 22 euroya bilet aldık. yolculuk 40 dk kadar sürdü. Daha önce resimlerden gördüm ve çok heyecanlıydım. Feribottayken masmavi plajları gördüm ve heyecanım arttı. İndikten sonra plaja giden bir otobüs gördük. Karşıda atv,motorsikler ve bisiklet kiralama yeri vardı. Bisikletle gitmeye karar verdik 4 bisikletimizi tanesi 16 eurodan kiralayarak toprak bisiklet yolundan plajın yolunu tuttuk. Yaklaşık 5 km kadar yol gittik ve en güzel plajı olan Illetas’a ulaştık. Açık mavi sular aynı Bahamalar hissi veriyor. Hayatımda ve bu tatilde gördüğüm en güzel deniz. Fazla söze gerek yok işte resimler:

 

formentera island

En güzel hava,en güzel deniz ,en çok eğlence son günümüzdü. Güneşin altında uyuyakalmam beni kızarmış tavuğa döndürsede döndükten sonra sahip olduğum bronzluk çektiğim acılara değdi diyebilirim. 5 feribotuyla geri döndük. 

Son gecemizde İbiza’nın eğlence hayatına el atmaya karar verdik. David Guetta’nın Pacha’da açılış partisi vardı. Kişi başı 80 euro gibi bir mebla vererek akşam için biletimizi aldık. Açılış saati 12 yazıyordu bilette. Bizde 12 buçuğa doğru mekana giriş yaptık. Mekanın üstü  kapalı, sahnede  Nicky Romero insanları coşturuyor, kalabalık gitgide artıyor ve benimde günün yorgunluğu üzerimde etkileri göstermeye başlıyor. saat 2 oluyor David Guetta hala sahneye çıkmadı. Ben en sonunda kalabalığın ve havasızlığın etkisiyle bayıldım. Eşim kucağına almış sağolsun, kalabalığı tekme yumrukla açarak beni açık alana çıkarmış. Sağlık görevlileri yardıma koşmuş ve sayelerinde ayıldım. Çok profesyoneldiler,birçok ölçüm yaptılar ve çok yardımcı oldular.
Kendime geldikten sonra terasa çıktık. İçerden müzik sesi neredeyse hiç gelmiyor. Büyük ekrandan izleniyor sadece. Kendime bir bar sandalyesi bulup oturdum. Saat tam 3 buçukta çıktı David Guetta ve herkes coştu. Biz sadece 15 dk ekrandan izleyip çıktık. Çünkü çok yorgunduk ve sabah uçağımız vardı. Sabah eşimle Milano uçağına bindik ve İbiza tatilimizde burda sona erdi.

Tags: , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.