You are here: Home > Genel > Dubai Gezi Yazısı

Dubai Gezi Yazısı

Dubaiye bu sene kasım ayında gittim ve çok beğendim.  Sizle çektiğim resimleri paylaşıp gittiğim yerler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Holiday inn express Jumeirah otelinde kaldım. Otelden aktivite beklemeyenler için gayet ideal. Temiz ve konumu merkezi.Otel plaja 10dk  yürüme mesafesinde. Onun dışında heryere taksi kullanmanız gerekiyor. Toplu taşıma araçları gelişmemiş fazla. Zaten taksi ücretleri uygun. Türkiye’dekinin yarısı kadar.

Yemekleri ise biraz yağlı ve baharatlı. Mesela gittiğim ilk gün The Walk’taki Köşebaşı’nı görünce sevinçle koştum. Ama yemekleri burdakilerden farklıydı. Starbucks bile farklıydı diyebilirim. Ben en rahat ordaki her alışveriş merkezinde bulunan Paul’de yedim. Krep, sandviç,makarnalar hepsi buradaki gibi.

Dubai’yle simgeleşmiş yelken otel nam-ı değer Burj el Arab. Daha önceden ranevu alarak yemek yiyyebiliyorsunuz. İki kişi için 300euro olduğunu öğrendim. Benim gibi bayram döneminde gidecekseniz önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor zira bayramda çok kalabalık, yer bulmanız zor.

 

Resimdeki plaj Marina bölgesindeki Hilton otelinin önünde. Aslında ben Holiday inn Jumeirah’da kalmıştım. Otele çok yakın bir halk plajı vardı fakat bayram dolayısıyla bütün halk ordaydı. Burasını tavsiye ettiler. Taksiyle 60 dirhem kadar verdim ama daha nezih bir ortam.

 

 

 Dubai’de yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri çölde safari tabikide. Fiyatı 60 euro. 6 kişilik jeeplerde komvoy halinde yarım saat kadar yol gidiyorsunuz. Çöle vardığınızda şoförler lastikleri indiriyor safari için uygun hale getiriyor ve macera başlıyor:) Kum tepelerinden hoplaya zıplaya yan kayarak inip çıkıyorsunuz, adrenalin tavan tabi ki bu arada:)

 

 

Bu tur sırasında deve çiftliğinde mola veriliyor.Ve daha sonra kamp yerine ulaşıyorsunuz. Tur sonlanmış oluyor ve eğlence zamanı. Açık büfe yemek ve dansöz gösterisiyle geceson buluyor.

Resimdeki hint kınasını kampta yaptırdım.

 

Resimdeki harika yerin adı Medinat Jumeirah.Burası normalde villa şeklinde yapılmış otel. Fakat turistik olarak gezebiliyorsunuz. Venedik gibi bir kanal yapılmış villaların arasına ve tekneyle geziye çıkıyorsunuz.Resimde gördüğünüz gibi kanalın kenarında restoranlar var. Ben Toscana isimli bir İtalyan restoranında yemek yemiştim memnun kaldım. 

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.